Splošni pogoji poslovanja

Hitri nakup brez registracije in nakup z registracijo 

Naročanje izdelkov v spletni trgovini Rokenrol.si / Badass Webshop poteka na dva načina: eden je preko postopka registracije, drugi, hitrejši način, pa je hitri nakup brez registracije. Med registracijo si uporabnik sam izbere uporabniško ime in geslo, ki ju bo uporabljal pri vseh nadaljnjih nakupih. Ponudnik si pridružuje pravico da lahko preveri vsakega na novo registriranega člana. Z uspešno izvedeno registracijo soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni v spletni trgovini Rokenrol.si / Badass Webshop 

Naročanje 

Naročanje v spletni trgovini rokenrol.si / Badass Webshop je dostopno 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa želenega artikla ne najdete, nam lahko pošljete elektronsko pošto na info@rokenrol.si in obvestili vas bomo o dobavljivosti. Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani. Na artikle v ponudbi je že zaračunan davek na dodano vrednost, ki je obvezen. Izdelke dostavljamo preko podjetij City Express in Pošte Slovenija, razen, če kupec posebej navede, da bo naročilo prevzel osebno na sedežu podjetja. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (preko elektronske pošte ali telefona) in je kupcu dostopna na spletni strani Shoprock.eu / Badass Webshop preko njegovega uporabniškega računa, ki ga ustvari ob registraciji, na kupčevo željo pa jo pošljemo tudi na njegov elektronski naslov. Sklenjena naročila med naročnikom in prodajalcem, naročila in kopije računov se arhivirajo v elektronski obliki.

Postopek registracije 

Če ste nova stranka in ste se odločili za nakup preko registracije so koraki registracije naslednji:

- kliknete na Košarico in nato izpolnite rubriko novi uporabnik, kjer je potrebno vnesti podatke, ki so označeni z zvezdico, prav tako si izberete poljubno geslo in kliknite Nadaljuj,

- na vaš e-poštni naslov, ki ste ga vnesli boste prejeli potrdilo o registraciji,

- ob naslednji uporabi spletne trgovine kliknete na Moj račun, vnesete vaš e-poštni naslov, ki ste ga uporabili za registracijo, ter vaše geslo, ki ste ga izbrali pri registraciji. Nato kliknete Prijavi se in že lahko nakupujete.

Postopek naročanja in popravilo naročila 

Za naročilo izbranega artikla je potrebno opraviti naslednje korake:

1. korak:

Izberete Velikost, kliknete Dodaj v košarico, napišete količino, ki jo želite naročiti in kliknete Na blagajno.

2. korak (način nakupa): 

V tem koraku se odločite ali boste izvedli nakup z registracijo (ustvarite nov račun) ali hitri nakup brez registracije. V obeh primerih boste morali vnesti svoje osebne podatke in naslov za dostavo.

3. korak (dodatne informacije)

Tukaj lahko dodate komentar k naročilu, s klikom na Spremeni naslov pa izberete drug naslov za dostavo pošiljke.

4. korak (način plačila):

V Rokenrol.si sta trenutno na voljo dve vrsti plačila: plačilo po povzetju in elektronske plačilo preko storitve Pay Pal - označite način plačila, ki vam najbolj ustreza.

5. korak (Potrditev naročila): 

Zadnja možnost za pregled in popravilo naročila, kjer je mogoče spremeniti naslov dostave in uredi izdelke. S klikom na Potrdi naročilo je nakup zaključen in več ni možnosti popravila le-tega. Naročene izdelke lahko kupec dvigne tudi na sedežu podjetja z gotovino, v tem primeru kupec plača na sedežu podjetja po izdanem računu z gotovino.

Dostava 

Za večino izdelkov predstavljenhi v spletni trgovini rokenrol.si / Badass Webshop je dobavni rok 2-3 dni, največ pa cca 14 dni po oddaji naročila. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik uporabniku pošlje obvestilo o možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Dostavo vršita podjetji City Express in Pošta Slovenije (Pri izbiri dostave preko Pošte Slovenije in plačilu z gotovino ob prevzemu se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 € za pakete v vrednosti do 96 €, pri paketih z vrednostjo od 96 € do 501 € je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 € pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,01 €. Ta provizija gre k Pošti Slovenije in ni v nikakršni zvezi z našo spletno trgovino, saj gre za njihove stroške - položnica.), cena dostave je 4.62 EUR (z DDV), pri naročilu nad 50 EUR poštnino krije spletna trgovina Rokenrol.si / Badass Webshop.

Vračilo blaga 

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki ne smejo biti rabljeni, poškodovani in morajo biti, če je to mogoče, v originalni embalaži. Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Kupnino za izdelek dobi kupec denar nakazan na osebni račun, ki ga mora posredovati ob vračilu blaga. Vračilo blaga ne velja v primeru artiklov izdelanih po meri naročnika ali izdelkov, ki jih ni v redni ponudbi in so bili naročeni na posebno zahtevo kupca.  

Reklamacije

Blago sprejemamo v reklamacijo samo v originalni embalaži in priloženim računom ter opisom napake. V primeru, da je prišlo do poškodbe blaga med dostavo se obrnite na dostavljalca. Prejeto blago preglejte ob prisotnosti dostavljalca.

Škoda

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe ali škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov -  pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur list RS št. 86/2004, s kasnejšimi spremembami in dopolnitvami). Vsi podatki, pridobljeni preko spletnih strani spletne trgovine www.shoprock.eu, bodo uporabljeni izključno za poslovanje spletne trgovine Rokenrol.si / Badass Webshop in za pošiljanje informativnega gradiva ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Ponudnik komunicira z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo, razen če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Pri oglasnih elektronskih sporočilih bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Ponudnik bo spoštoval željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil.