Naročanje, plačila in dostava

Naročanje, plačila in dostava

NAKUP:
Nakup lahko opravite kot registrirani ali neregistrirani uporabnik.

Pred zaključkom naročila se je treba strinjati s splošnimi pogoji in se zavezati k plačilu.

Pred klikom na gumb Zaključi nakup lahko vse elemente naročila spreminjate in popravljate.

Preden kupec dokončno odda naročilo, se lahko s klikom na gumb Spremeni podatke in naročilo vrne na prejšnji korak. Po kliku na gumb Zaključi nakup je naročilo končano, na zaslonu pa se vam pojavi povzetek naročila. Potrdilo o naročilu prejmete tudi po elektronski pošti. Pri plačilu po predračunu je ponudba veljavna 3 dni od prejema predračuna.

 

KORAKI NAKUPA – SKLENITEV POGODBE

1. Registracija
Če uporabnik že ima uporabniško ime in geslo, se registrira in nadaljuje nakup, v nasprotnem primeru pa opravi postopek registracije (če želi).

2. Izbor izdelkov – oddaja naročila
Uporabnik izbere izdelke, določi njegove značilnosti in s klikom na gumb Dodaj v košarico potrdi svojo izbiro.
Kupec lahko vidi, kaj ima v košarici, če klikne na ikono s košarico v desnem robu pogovornega okna. V košarici lahko kupec še enkrat preveri ceno, količino, velikost … značilnosti izdelka, lahko pa ga s klikom na »x« odstrani. Po opravljenih spremembah mora s klikom na gumb Posodobi košarico posodobiti izbor.
Ko je kupec z naročilom zadovoljen, klikne na gumb Naprej na naročilo.

3. Blagajna
Kupec izpolni zahtevana polja s podatki o načinu plačila in dostavi. Lahko tudi odda opombe k naročilu, ki jih vpiše v za to namenjeno polje.
Svoje naročilo lahko v tem koraku spremeni tako, da klikne na gumb Spremeni podatke in naročilo.
S klikom na gumb Zaključi nakup in sprejetjem pogojev poslovanja potrdi svoje naročilo.

4. Naročilo potrjeno – pogodba sklenjena
Kupec prejme na elektronski naslov obvestilo o oddanem naročilu.
Ponudnik najpozneje v 48 urah pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. Če se cena med obdelavo naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je ob potrditvi naročila s sporočilom Naročilo potrjeno nepreklicno sklenjena, ob zavrnitvi naročila pa pogodba ni sklenjena.

5. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili, garancijskim listom ali certifikati.

PLAČILO:
Možni so štirje načini plačila:

a) Plačilo po predračunu (za vse vrste dostave in osebni prevzem): Na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi, boste ob potrditvi naročila prejeli predračun. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna. Če v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali.

b) Plačilo s kreditno kartico: V naši spletni trgovini lahko plačate s kreditnimi karticama Visa, Mastercard ali Diners, prav tako pa tudi s kartico Maestro, če imate pri svoji banki aktivirano plačevanje preko spleta.

visaeuromastmaestrodiners

c) Plačilo po povzetju (za dostavo Pošta Slovenije): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo dostavili v roku, ki je opredeljen pri vsakem izdelku.


VARNOST

Vsi vaši zaupni podatki, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali registracije in se takrat prenašajo po spletu, so ustrezno kodirani, zato ni mogoče, da bi jih lahko razbrala kakšna tretja oseba.
Vaši podatki in gesla se ne shranjujejo, kar zagotavlja uporabniku varno nakupovalno izkušnjo.

 
DOSTAVA/PREVZEM

Dostava oziroma prevzem sta možna le na ozemlju Slovenije. Kupec sam izbere eno izmed treh možnosti:
• Osebni prevzem v trgovini Rokenrol.si / Badass Webshop – Izdelke je treba prevzeti v izbrani trgovini najpozneje v treh delovnih dnevih od dneva prejema obvestila, da je blago pripravljeno. Če želite poznejši prevzem, nam to, prosimo, sporočite.
• Pošta Slovenije – dostavo naročenega blaga izvaja Pošta Slovenije, navadno v dopoldanskih urah. Če ob dostavi na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo, blago pa lahko v prihodnjih 15 dneh dvignete na svoji pošti.
Dostava naročila bo opravljena v roku, ki je opredeljen pri vsakem izdelku, v primeru plačila po predračunu začne rok teči z dnem prejema plačila na naš račun. O odpremi pošiljke vas bomo obvestili po elektronski pošti.

CENE DOSTAVE

• Brezplačna dostava za nakupe nad 50 € in za vse nakupe z osebnim prevzemom v eni izmed naših trgovin.
• Stroške dostave pri nakupu pod 50 € – Pošta Slovenije 5,00 €. Strošek dostave vam bomo zaračunali na poslanem predračunu oziroma računu.

ROK DOBAVE

Naročeno blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno predvidoma v 3 do 5 delovnih dneh, v primeru izdelkov, ki niso na zalogi pa je rok dobave do 21 delovnih dni.

AKCIJE

Iz vseh akcij so izvzeti artikli brez zaloge, vrednostni boni, knjige prvič izdane pred manj kot 6 meseci, vstopnice, na odprodajo poškodovanih izdelkov, na odprodajo rabljenih izdelkov za izposojo in na odprodajo testnih izdelkov. V kolikor je akcija omejena na določene blagovne znamke, bo to skomunicirano v sklopu akcije.

OSTALO

Ob morebitnih težavah pri spletnem nakupu lahko več informacij poiščete na strani o spletnem reševanju sporov